Microblading

Microblading (eller øyenbrynsbrodering) er en ganske ny, manuell form for permanent makeup. Den anses å være semipermanent på lik linje med maskinell permanent makeup. En trenger derfor påfyll en gang i året for å vedlikeholde fargen.

Hovedforskjellen på bryn laget med maskin og bryn laget med microblading er teknikken. Microblading sies å gi et mer naturlig resultat enn med maskin fordi en mener at hårstråene blir tynnere og skarpere. Dette strides det om fordi dagens maskiner har svært tynne mikronåler. Imidlertid er microblading litt raskere å utføre enn med maskin. Prosedyren før og etter er lik, og helingstiden er tilnærmet lik.

Teknikken ved microblading består av å tilføre pigment til huden ved hjelp av et fint blad som består av mange små nåler på rekke. Fargen implanteres nærmere hudoverflaten enn ved tradisjonell tatovering. Hårstråene som lages blir derfor skarpe og ser mer naturlige ut.

Metoden er ideell for alle som vil fremheve brynene sine, fylle i noen hår, og for de som ønsker seg naturlige bryn som ikke ser sminket ut. Fargen matches din egen slik at hårstråene skal passe inn med dine naturlige hår. Rett etter behandling ser fargen 40-60% mørkere ut enn den vil bli etter ca 3 uker. Det er tiden det tar før reaksjonen i huden heles. Det er da tid for etterbehandling med påfyll for å perfeksjonere brynene. Behandlingen anses ikke som ferdig før etter første påfyll.

PMU ved bruk av microblading varer i ca 1 år. Det vil si at da er fargen på det nærmeste forsvunnet.